تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

دوستان این فروشگاه جهت ارائه خدمات در زمینه مقالات،جزوات،تحقیقات و پایان نامه ها افتتاح شده است.کیفیت محصولات ملاک اصلی ما میباشد لطفا در مورد هر محصول نظرات خود را بیان نمایید تا دوستان شما نیز بتوانند از آن استفاده نمایند هیچ گونه نظری در سایت حذف نخواهد شد حتی نظرات منفی


اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

دسته بندی سایت

پرفروش ترین ها

پر فروش ترین های فورکیا


پر بازدید ترین های فورکیا

برچسب های مهم

پیوند ها

نظرسنجی سایت

کدام نوع از فایل های زیر مورد نیاز شماست؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 1358
  • بازدید دیروز : 1957
  • بازدید کل : 7853402

كنترل كيفي ديسكهاي آنتي بيوتيك


فرمت فایل: پاورپوینت - ppt Image result for word 

کتاب سبز - قابل ویرایش ) 

 

تعداد اسلاید : 34
بسم الله الرحمن الرحيم كنترل كيفي ديسكهاي آنتي بيوتيك هدف در آزمايش تعيين حساسيت ميكروبي ، كنترل كيفيت شامل روال هايي براي پايش كارايي تمام مراحل و اجزاي آزمايش ، جهت اطمينان از نتايج قابل اعتماد است . اين منظور با آزمايش سويه هاي كنترلي در مقابل عوامل ضد ميكروبي با حساسيت شناخته شده به دست مي آيد ، اما به آن محدود نمي شود . اهداف برنامه كنترل كيفيت ، پايش موارد ذيل است دقت ( تكرار پذيري ) و صحت روش سنجش حساسيت كارايي موادي كه در آزمايش استفاده مي شوند كارايي افرادي كه آزمايش را انجام داده و نتايج را مي خوانند - شيوه هاي كنترل كيفيت و تضمين كيفيت تولید کنندگان (برای محصولات داخلی یا تجاری) پایداری عوامل ضدمیکروبی برچسب گذاری مواد ضدمیکروبی توان محلول های مادر (stock)عوامل ضدمیکروبی تطابق با اصول عملکرد مطلوب ساخت ( برای مثال استانداردهای سیستم کیفیت) سالم و بی عیب بودن محصول قابلیت ردیابی و پاسخگویی به گیرندگان محصول مسئولیت و پاسخگویی را می توان بطور منطقی بشرح ذیل تقسیم نمود: آزمایشگاه ها (کاربران) : ذخیره سازی در شرایط محیطی توصیه شده توسط تولید کننده ( برای جلوگیری از تخریب دارو) مهارت کارکنان انجام دهنده آزمایش استفاده از استانداردهای جاری CLSI ( یا دستورالعمل های تولید کننده برای استفاده) تبعیت از روشهای مصوب (بعنوان مثال تهیه مایه میکروبی، شرایط گرمخانه گذاری، تفسیر نتایجMIC) هر سویه کنترلی باید از یک منبع شناخته شده (مثلاً ) تهيه شودATCC ،مناسب برايCLSIتمام سویه های کنترلی توصیه عوامل ضدمیکروبی و روش مرجع باید ارزیابی شود و نتایج مورد انتظار ثبت گردد CLSIسويه هاي کنترل کيفي پيشنهادي توسط کنترل کيفيت قطر هاله عدم رشد سويه کنترلي/ ديسک آنتي بيوتيکي کنترل کيفيت قطر هاله عدم رشد سويه کنترلي/ ديسک آنتي بيوتيکي الف _ انجام آزمايش روزانه براي هر سويه کنترلي با يک ديسک آنتي بيوتيکي بايد ۲۰ یا30 روز متوالي آزمايش تعيين حساسيت انجام و نتايج با مقادير قابل قبول جداول تفسيرقطر هاله براي سويه هاي استاندارد مقايسه گردد . بر اساس ضريب اطمينان ۹۵ % تنها يک مورد از ۲۰ نتيجه قرائت شده یا3مورد از30نتیجه مي تواند خارج از محدوده كنترل باشد. چنانچه بيشتر از يک مورد از 20 نتیجه یا بیش از 3مورد از 30نتیجه خارج از محدوده کنترل باشد نياز به اقدامات اصلاحي خواهد بود. ب _ انجام آزمايش هفتگي - در صورتيكه تنها يک مورد از ۲۰ نتيجه قطر هاله عدم رشد براي هر سويه کنترلي / ديسک آنتي بيوتيكي خارج از محدوده قابل قبول قرار گيرد،كنترل كيفي روزانه را به هفتگي تغيير دهيد. - آزمايش کنترل کيفي هفتگي را يکبار در هفته و هم چنين زمانيکه يکي از عوامل آزمايش (مانند سري ساخت آگار يا ديسکهای تهيه شده از يک سازنده) تغيير کند، انجام دهيد . اگر هر يک از نتايج کنترل کيفي هفتگي خارج از محدوده قابل قبول باشد ، انجام اقدامات اصلاحي مورد نياز است. الف _ نتايج خارج از محدوده قابل قبول به دليل خطاهاي مشهود و واضح شامل: - استفاده از ديسک اشتباه - استفاده از سويه کنترلی اشتباه - آلودگي واضح سويه - استفاده غيرعمدی از دما و شرايط اشتباه انکوباسيون بوجود آمده است . دراين حال بايد دليل ايجاد خطا مکتوب و پس از اصلاح آزمايش دوباره تکرار شود . اگر نتايج گزارش شده در محدوده مورد نظر قرار گرفت ، عمليات اصلاحي بيشتري مورد نياز نمي باشد ب _ عامل ايجاد نتايج خارج از محدوده کنترل نامشخص است. در اين حال بايد اقدامات اصلاحي فوري - آزمايش را جهت يک سويه کنترلي / ديسک آنتي بيوتيکي براي ۵ روز متوالي تکرار و همه نتايج را ثبت كنيد. در محدوده قابل قبول باشد - اگر اندازه هر ۵ قطرهاله اقدام اصلاحي بيشتري مورد نياز نمي باشد . - اگر اندازه هر يک از ۵ قطر هاله عدم رشد خارج از محدوده قابل قبول باشد ، به عمليات اصلاحي اضافي نياز است. - آزمايشهاي کنترلي روزانه بايد ادامه داده شود تا به دليل نهايي مشکل پي برده شود اقدام اصلاحی اضافی (Additional corrective Action) اگر اقدام اصلاحی فوری مشکل را حل نکند در این حالت احتمال وجود خطای سیستماتیک نسبت به خطای اتفاقی بیشتر است لازم است بررسی بیشتر و اقدام اصلاحی انجام شود در صورت لزوم سویه کنترل کیفیت جدید ( از ذخیره فریز شده یا از سایر منابع قابل اطمینان) همراه با سری جدیدی از مواد (شامل استاندارد نیم مک فارلند)را در صورت امکان از تولید کننده ها متفاوت تهیه نمایید. اگر مشکل از تولید کننده بود با تولید کننده تماس بگیرید و مشکل را مطرح کنید .. سویه کنترلی : استفاده از سویه کنترلی اشتباه انبارش نامناسب نگهداری نامناسب ( برای مثال استفاده از یک کشت کاری به مدت طولانی تر از یک ماه) آلودگی زنده نبودن باکتری ها تغییر در ارگانیسم ( برای مثال جهش از دست رفتن پلاسمید)   چنانچه تغيير در ميانگين قطر هاله عدم رشد ناشي از خطا در روش انجام آزمايش نباشد ، احتمالا " ناشي از تغيير در حساسيت ذاتي باکتري نسبت به آن آنتي بيوتيک مي باشد. در اين صورت لازم است کشت تازه از سوش کنترل تهيه شود . مراحل آزمایش: استفاده از شرایط یا دمای گرمخانه گذاری نادرست مایه میکروبی بطور غیرصحیح تهیه یا تنظیم شده باشد. تهیه مایه میکروبی از کلنی هایی که مدت گرمخانه گذاری آنها مناسب نبوده است. مایه میکروبی از کلنی هایی تهیه شده باشد که روی محیط های افتراقی یا انتخابی حاوی عوامل ضدعفونی یا سایر ترکیبات مهارکننده رشد کرده اند. استفاده از دیسک اشتباه قراردهی ناصحیح دیسک( برای مثال تماس ناکافی با سطح آگار) قرائت یا تفسیر نتایج آزمایش بطور نادرست خطا در ثبت و انتقال اطلاعات ملزومات آزمایش: -شرایط حمل یا انبارش نامناسب -آلودگی -استفاده از ظروف پتری معیوب (برای مثال محیط خیلی ضخیم یا خیلی نازک) -استفاده از ظروف پتری آسیب دیده (برای مثال ترک خورده) -استفاده از مواد تاریخ مصرف گذشته   اگر مشکل شناسایی و اصلاح شد برای بازگشت به آزمایش کنترل کیفیت هفتگی لازم است برای 5 روز متوالی دیگر عملکرد مطلوب آزمایش ثبت شود اگر مشکل شناسایی نشود و نتایج بدون هر گونه اقدام اصلاحی خاص مجدداً در محدوده کنترل قرار گیرد برای بازگشت به آزمایش کنترل کیفیت هفتگی لازم است برای 20 یا 30 روز متوالی دیگر عملکرد مطلوب آزمایش ثبت شود. جهت نگهداري ديسك ها توجه به شرايط ذيل ضروري است . ديسك ها را تا زمان تاريخ انقضاء بايد در يخچال ( دماي 8 درجه سانتي گراد يا كمتر ) يا در فريزر ( 14 – درجه سانتي گراد يا كمتر ) نگهداري كنيد ديسك ها نبايد در فريزرهايي با قابليت ذوب يخ خود به خودي ، نگهداري گردند . بسته هاي باز نشده ديسك هاي كلاس بتالاكتام بايد در فريزر نگهداري شوند و به مقدار كم و مصرف حداكثر يك هفته ، از فريزر خارج شوند و در يخچال نگهداري گردند . بعضي آنتي بيوتيكهاي حساس ( مانند ايمي پنم ، سفالكر ( cefaclor ) و تركيبات حاوي كلاولانيك اسيد ) در صورت نگهداري در فريزر تا زمان مصرف ، از پايداري بيشتري برخوردار خواهند بود . بسته هاي باز نشده حاوي ديسك را 2 -1 ساعت قبل از مصرف ، از يخچال يا فريزر خارج كنيد تا به دماي اتاق برسد . اين كار تماس هواي گرم با ديسك يخ زده و متعاقباً تغليظ دارو در سطح ديسك را به حداقل مي رساند ديسك ها توسط توليد كنندگان در بسته هاي غير قابل نفود به رطوبت ارائه مي گردند . لازم است از بازكردن بسته حاوي ديسك ، به ميزان بيش از مقدار مورد نياز خودداري گردد . در صورت باز كردن بايد ديسك ها را در لوله هاي در پيج دار محتوي ماده جاذب رطوبت به مقدار كافي استفاده نمود بايد اجازه داده دستگاه توزيع كننده ديسك قبل از باز شدن به دماي اتاق برسد در صورت تغيير رنگ معرف ، ماده جاذب رطوبت را تعويض نمائيد و به اين وسيله از رطوبت اضافي جلوگيري كنيد . وقتي از دستگاه توزيع كننده حاوي ديسك استفاده نمي شود بايد آن را در يخچال قرارداد . فقط از ديسك هايي استفاده كنيد كه هنوز به تاريخ انقضاء قيد شده روي بر چسب نرسيده اند ديسك ها را با اتمام تاريخ انقضاء دور بريزيد . . مواد مورد نياز براي آزمايش تعيين حساسيت ميكروبي PH PH محيط مولر هينتون آگار را براي هر نوبت ساخت بايد كنترل نمود ، PH محيط آگار پس از ژله شدن در دماي اتاق ، بايد در حد7/4-7/2باشد PH را از طريق يكي از موارد زير كنترل نمائيد . روش اول روش خيساندن تمام مولر هينتون آگار يك پتري را ظرف كوچك كاملاً له كنيد آب مقطر ( 3 -2 ) ميلي ليتر اضافه گردد و به مدت ده دقيقه بخسيانيد سپس نوك الكترود ph متر را در اين مخلوط غوطه ور كنيد . روش دوم : نوك الكترود ph متر را در داخل ارلن كوچكي قرار دهيد مقدار اندكي از آگار مذاب را به داخل ارلن ريخته پس از سفت شدن آگار ph را اندازه گيري نمائيد . روش سوم : از الكترودهاي سطحي استفاده نمائيد . 2 رطوبت در صورت خيس بودن سطح آگار در زمان مصرف ، ظرف پتري را با روپوش نيمه باز به مدت 30 -10 دقيقه درگرمخانه 35درجه و يا زير هود كلاس دو دردماي اتاق قرار دهيد تا رطوبت اضافي آن تبخير گردد تلقيح باكتري ، سطح محيط كشت بايد مرطوب ولي فاقد قطرات آب روي آگار يا درپوش ظرف پتري باشد . 3 اثرات تايميدين يا تايمين وجود مقادير زياد تايمين و تايميدين در محيط مولر هينتون آگار مي تواند اثرات مهار كنندگي سولفوناميدها و تري متوپريم را معكوس نمايد ، منجر به كاهش ، عدم وضوح يا از بين رفتن هاله عدم رشد و گزارش مقاومت به صورت كاذب گردد . براي ارزيابي كيفيت هر بسته از محيط مولر هينتون آگار بايد از انتروكوكوس فكاليس ATCC33186 , Atcc29212 و ديسك هاي تري متوپريم – سولفامتوكسازول استفاده نمود هاله عدم رشد 20mm با حاشيه واضح ، نشانگر كيفيت مناسب محيط است قطر هاله عدم رشد 20mm عدم وجود هاله و يا رشد كلني ها در داخل هاله عدم رشد ، بر كيفيت نامناسب محيط مورد نظر دلالت دارد .   محيط هاي جامد مولر ، هينتون آگار تهيه محيط مولر هينتون آگار شامل مراحل زير است محيط مولر هينتون آگار از محيط پايه تجاري و بر اساس دستورالعمل توليد كننده تهيه نمائيد . بلافاصله بعداز اتو كلاو محيط را در بن ماري 50 – 45 درجه سانتيگراد خنك نمائيد . محيط تازه تهيه شده خنك رادر ظروف پتري ، با كف صاف و جنس شيشه اي يا پلاستيكي بر يك سطح صاف ( تراز ) قرار دهيد تا عمق يك نواخت به ميزان 4 ميليمتر ايجاد گردد . اين ميزان معادل 70 – 60 ميلي ليتر محيط براي ظروف پتري با قطر 150 ميلي متر و 30 – 25 ميلي ليتر براي ظروف پتري با قطر100 ميلي متر مي باشد ظروف پتري حاوي محيط جامد در دماي اتاق خنك تر شود و جز مواردي كه در همان روز مصرف خواهند شد بقيه را در يخچال ( 8 – 2 ) سانتيگراد نگهداري كنيد . ظروف پتري را طي 7 روز بعداز تهيه استفاده كنيد در غير اينصورت براي آن كه خشك شدن آگار به حداقل برسد ، اقدامات پيشگيرانه كافي ، تاثير قراردادن ظروف پتري در كيسه هاي پلاستيكي را انجام دهيد . براي ارزيابي عدم آلودگي لازم است يك نمونه از هر سري ساخت ظروف پتري در دماي 2 ± 35 درجه سانتيگراد به مدت 24 ساعت يا بيشتر گرم خانه گذاري شود . PH محيط تهيه شده از هر سري ساخت جديد را ارزيابي كنيد روش مناسب مورد استفاده عمدتاً به نوع PH متر موجود در آزمايشگاه بستگي دارد . PH محيط آگار بايد در دماي اتاق بين 7/4 – 7/2 باشد . بنابر اين بايد بعداز بسته شدن آگار اندازه گيري شود اگر PH محيط كمتر از 7/2 باشد برخي داروها توان خود را از دست خواهند داد ( مانند آمينو گليكوزيد ها و ماكروليدها ) در حالي كه برخي ديگر فعاليت زيادتري نشان خواهند داد . ( مانند تتراسايكلين ها ) اگر PH بيشتر از 7/4 باشد ممكن است تاثيرات معكوس ظاهر شود. با تشكر و خسته نباشيد

قسمتی از متن بالا پروژه میباشد که به صورت نمونه ، بعد از پرداخت آنلاین در جزوه باز آنی فایل را دانلود نمایید .

  

 « پرداخت آنلاین و دانلود در قسمت پایین »


مبلغ قابل پرداخت 18,564 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۵ مرداد ۱۳۹۷               تعداد بازدید : 413

مطالب تصادفی

  • ربات معامله گر پاکت آپشن
  • جزوه آموزشی نرم افزار Clemex- مهندسی مواد
  • مبانی مردم شناسی - انسان شناسی فرهنگی - دانیل بیتس، فرد بلاگ - ترجمه ثلاثی- پیام نور - pdf
  • اصول طراحی سیستم روشنایی طبیعی
  • سمینار درس ابزار دقیق

فروشگاه جزوه تحقیق پاورپوینت