تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

دوستان این فروشگاه جهت ارائه خدمات در زمینه مقالات،جزوات،تحقیقات و پایان نامه ها افتتاح شده است.کیفیت محصولات ملاک اصلی ما میباشد لطفا در مورد هر محصول نظرات خود را بیان نمایید تا دوستان شما نیز بتوانند از آن استفاده نمایند هیچ گونه نظری در سایت حذف نخواهد شد حتی نظرات منفی


اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

دسته بندی سایت

پرفروش ترین ها

پر فروش ترین های فورکیا


پر بازدید ترین های فورکیا

برچسب های مهم

پیوند ها

نظرسنجی سایت

کدام نوع از فایل های زیر مورد نیاز شماست؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 837
  • بازدید دیروز : 1685
  • بازدید کل : 7828147

پرورش قارچ خوراکی صدفی


فرمت فایل: پاورپوینت - ppt Image result for word 

کتاب سبز - قابل ویرایش ) 

 

تعداد اسلاید : 76
تقدیم به : نوع آفرینان و تلاشگران عرصه آموزش، آنهایی که آموختند می توان عشق را ترسیم و اعجاز را خلق کرد و نیز بعثت خود را به نظاره نشست. آنگاه با " شانه های خود پلی می سازند و دیگران را از آن بـه سلامت عبـور می دهند و خود شادمانه فـرو می ریزند." پرورش قارچ خوراکی صدفی فهرست مطالب : مقدمه طبقه بندی قارچها تقسیم‌بندی قارچ‌ها از نظر نوع دریافت مواد غذایی تقسیم‌بندی قارچ‌ها از لحاظ نوع زندگی چرخه زندگی قارچ تاریخچه استفاده از قارچ خوراکی قارچ‌های سمی و خوراکی مزایای کشت قارچ خوراکی نسبت به دیگر محصولات کشاورزی خواص غذایی و درمانی قارچ شناخت قارچ صدفی oyster mushroom ارزش غذایی و خواص دارویی قارچ صدفی فهرست مطالب ( ادامه ) سوابق کشت قارچ صدفی در ایران گزینه‌های مشهور قارچ صدفی معروف‌ترین گونه‌های پلوروتورس عبارتند از: مراحل کاشت و پرورش قارچ صدفی نحوه تیغ زدن نحوه چیدن منابع «آموزش و پرورش ، قارچ خوراکی صدفی » مقدمه انسان از هزاران سال گذشته از قارچ‌ها آشنا بوده و از آن به عنوان منبع تأمین غذا استفاده کرده است. قارچ‌ها که بیشتر در مناطق جنگلی به صورت خودرو رشد می‌کنند به علت بالا بودن پروتئین به‌عنوان پروتئین جنگل معروف شده‌اند. زمین‌هایی که دارای خاک غنی از مواد آلی هستند مکان مناسب برای رویش قارچ‌ها می‌باشند. استفاده از قارچ‌ها به صورت خودرو تا زمان ناپلئون ادامه داشت تا این که اولین بار قارچ خوراکی به صورت تصادفی در غار پرورش یافت. در جنگ فرانسه با روسیه که ارتش ناپلئون شکست خورد، یکی از سربازان فرانسه که با اسب خود در حال فرار بود چند روز در غاری مخفی شد. وی پس از چند روز متوجه شد روی پهن اسب، قارچ رشد کرده است. وی پس از بازگشت به کشور خود این اتفاق را برای دوستان خود تعریف کرد و یکی از آنها ایده پرورش قارچ در غار را عملی کرد. علت رشد قارچ در غار مناسب بودن شرایط محیطی از لحاظ رطوبت، دما، تهویه و تاریکی در صورت مهیا شدن بستر رشد قارچ (پهن اسب) می‌باشد. به تدریج که قارچ در غار توسعه یافت به علت محدودیت تعداد غارها در اروپا و فراوان بودن پهن اسب، صنعت پرورش قارچ در سالن‌های مجهز توسعه یافت که عوامل محیطی در آن شامل رطوبت، دما، تهویه و نور تحت کنترل و بسته به نوع قارچ و نیازهای محیطی به میزان مناسب می‌باشد. در حال حاضر صنعت پرورش قارچ پیشرفت‌های فراوانی داشته و در سه زمینه اصلاح و به نژادی قارچ‌ها، تولید بستر کشت مناسب و مدیریت تولید و کنترل عوامل محیطی تحقیقات فراوان انجام شده و به نتایج مطلوبی دست یافته‌اند. در حال حاضر کشور چین با میزان تولید بیش از 3 میلیون تن قارچ در سال بیشترین تولیدکننده قارچ در دنیا می‌باشد و پس از آن کشورهای امریکا (344000 تن)، ژاپن (336000 تن)، فرانسه (232000 تن)، هلند (165000 تن)، انگلستان (118000 تن) و ایتالیا (102000 تن) در رده‌های بعدی قرار دارند. میزان تولید قارچ خوراکی در ایران در سال 1383 حدود 15000 تن بوده است. از نظر سرانه مصرف قارچ، میانگین مصرف جهانی حدود 2000 گرم در سال می‌باشد که این میزان در اروپا حدود 3600 گرم است. در ایران میانگین مصرف قارچ در حدود 180 گرم اعلام شده است که حدود یک‌دهم استاندارد جهانی است. این خود ضرورت تبلیغات بیشتر در جهت مصرف این ماده‌غذایی و بالا بردن آگاهی عمومی مردم نسبت به خواص و ارزش غذایی قارچ را نشان می‌دهد. لازم به ذکر است به علت ارزش بالا و خواص درمانی قارچ‌ها به آن غذای تندرستی گفته می‌شود. طبقه‌بندی قارچ‌ها به طور کلی قارچ‌ها برای زندگی و حیات نیاز به مواد آلی دارند که این مواد را از بقایای گیاهی یا جانوری تأمین می‌کنند. به همین علت جنگل‌ها یکی از مکان‌های مناسب برای رویش قارچ‌های خودرو می‌باشند. تقسیم‌بندی قارچ‌ها از نظر نوع دریافت مواد غذایی تقسیم‌بندی قارچ‌ها از لحاظ نوع زندگی چرخه زندگی قارچ زمانی که یک اسپور جوانه می‌زند یک رشته باریکی که هیف نامیده می‌شود تولید می‌کند. این رشته به سرعت رشد کرده و دارای دیواره عرضی می‌شود و یک شبکه هیفی به نام میسلیوم (ریسه) تولید می‌کند. ریسه‌ها نقش مهمی در رشد قارچ‌ها ایفاء کرده و ترشح آنزیم‌ها و تجزیه مواد آلی پیچیده به مواد قندی ساده‌تر توسط آنها صورت می‌گیرد. این قسمت، اندام رویشی قارچ را تشکیل می‌دهد که در نهایت اندام باردهی (Mushroom) ایجاد می‌شود. آغاز تشکیل اندام باردهی را مرحله اولیه یا مرحله ته‌سنجاقی (pin head) می‌گویند. تولید اندام باردهی بر اثر شوک انجام می‌شود. این مرحله توسعه یافته و منجر به تشکیل دکمه و سپس اندام باردهی بالغ یا کامل چتر قارچ می‌شود. در قسمت زیرین کلاهک تعداد زیادی تیغه وجود دارد که اسپورها در این محل تشکیل می‌شوند. تاریخچه استفاده از قارچ خوراکی قارچ‌های سمی و خوراکی مشابه اثر مار زنگی اعلام شده و تابحال قربانیان زیادی نیز داده است. لذا بهترین راه این است که گونه‌های مختلف قارچ خوراکی را به دقت شناسایی کرده و از مصرف قارچ‌های ناشناخته خودداری شود و حتی شناسایی خانواده و جنس نیز کفایت نمی‌کند، زیرا در بسیاری از خانواده‌ها و جنس‌ها ممکن است گونه‌های خوراکی و غیرخوراکی وجود داشته باشد. بهترین روش شناخت قارچ‌های خوراکی از سمی با مراجعه به متخصصین قارچ‌شناس، استفاده از کتب راهنما و مرجع، مراجعه به افراد خبره و بومی منطقه و در نهایت بررسی قسمت زیر کلاهک و تیغه‌ها می‌باشد که در صورت وجود حشرات احتمال خوراکی بودن قارچ بیشتر و در صورت عدم وجود حشره در زیر کلاهک احتمال سمی‌بودن قارچ زیاد است. مزایای کشت قارچ خوراکی نسبت به دیگر محصولات کشاورزی - جلوگیری از آلودگی محیط زیست: سالانه مقدار زیادی از ضایعات کشاورزی در روی زمین باقی مانده و استفاده صحیح از آنها نمی‌شود و با ماندن در محیط و روی زمین سبب بروز مشکلاتی در انجام شخم کشت بعد می‌گردد. طبق آمار سالانه حدود 20 میلیون تن ضایعات کشاورزی از بین می‌روند که می‌توان با استفاده از این ضایعات در پرورش قارچ خوراکی علاوه بر تولید قارچ خوراکی، از کمپوست باقیمانده به عنوان کود آلی و در برخی موارد به عنوان غذای دام و طیور استفاده کرد که با تولید قارچ خوراکی چرخه تجزیه شدن بقایای کشاورزی سریع‌تر شده و جلوی آلودگی محیط زیست نیز گرفته می‌شود. - جلوگیری از آلودگی محیط زیست: سالانه مقدار زیادی از ضایعات کشاورزی در روی زمین باقی مانده و استفاده صحیح از آنها نمی‌شود و با ماندن در محیط و روی زمین سبب بروز مشکلاتی در انجام شخم کشت بعد می‌گردد. طبق آمار سالانه حدود 20 میلیون تن ضایعات کشاورزی از بین می‌روند که می‌توان با استفاده از این ضایعات در پرورش قارچ خوراکی علاوه بر تولید قارچ خوراکی، از کمپوست باقیمانده به عنوان کود آلی و در برخی موارد به عنوان غذای دام و طیور استفاده کرد که با تولید قارچ خوراکی چرخه تجزیه شدن بقایای کشاورزی سریع‌تر شده و جلوی آلودگی محیط زیست نیز گرفته می‌شود. کنترل عوامل محیطی: در طبیعت ظهور قارچ‌های خودرو در دو فصل بهار و پاییز صورت می‌گیرد که پس از رعد و برق می‌باشد. در زمان رعد و برق میزان رطوبت هوا به علت بارندگی زیاد شده و دمای هوا کاهش می‌یابد. همچنین بر اثر صاعقه (برق) گاز ازن (O3) به اکسیژن (O2) تبدیل می‌شود که باعث افزایش میزان اکسیژن محیط می‌شود. نور و صدای حاصل از رعد و برق به همراه عوامل فوق سبب ایجاد شوک و تحریک اندام‌های رویشی موجود در محیط و ایجاد اندام باردهی (زایشی) می‌شود. با توجه به محدودیت زمانی و مکانی برای مهیا شدن شرایط محیطی مناسب در طبیعت، می‌توان با ایجاد سالن‌های پرورش و کنترل عوامل محیطی مورد نیاز در تمام طول سال اقدام به پرورش قارچ‌های خوراکی نمود. طول سال اقدام به پرورش قارچ‌های خوراکی نمود. 4- ایجاد اشتغال‌زایی بالا: برای تولید قارچ، چندین شغل مرتبط ایجاد می‌شود که عبارتند از تولیدکننده بذر قارچ، عرضه‌کننده مواد تولید بستر و بسته‌بندی، پرورش‌دهنده قارچ، بسته‌بندی کنندۀ قارچ، پخش‌کننده قارچ، عرضه‌کننده قارچ، صنایع تبدیلی قارچ، صادرکننده قارچ و... 5- استفاده مفید از واحد سطح: با استفاده از قفسه در سالن‌های پرورش قارچ می‌توان میزان تولید را در واحد سطح افزایش داده و از ارتفاع استفاده بهینه کرد. کوتاه بودن دوره رشد و نمو قارچ‌ها: قارچ‌ها نسبت به بسیاری از محصولات کشاورزی دوره رشد کوتاهی دارند و به همین منظور می‌توان چندین بار در سال قارچ کاشت و برداشت شود. 7- قارچ خوراکی امروزه به عنوان یک غذای لذیذ و کامل و مفید در دنیا به حساب می‌آید و به آن غذای تندرستی می‌گویند. 8- قارچ خوراکی بیشترین میزان محصول را در واحد سطح نسبت به سبزیجات و گیاهان گلخانه‌ای دارد. خواص غذایی و درمانی قارچ عناصر معدنی قارچ نیز بیش از سبزیجات و میوه‌جات است. قارچ خوراکی دارای میزان چشمگیری پتاسیم، مس و آهن است و قادر است فسفر مورد نیاز بدن را تأمین کند که این فسفر معمولا در تیغه‌های کلاهک موجود است. لایه‌های سطحی قارچ نیز دارای مقادیر زیادی آهن است که می‌تواند نیاز معمول بدن را تأمین کند. مس هم در کلاهک و هم در تیغه‌ها موجود است. با خوردن 100 گرم قارچ تازه نیاز روزانه بدن به پتاسیم تأمین می‌شود. عناصری همچون Mn ، Mo و بخصوص Zn به میزان مناسبی در قارچ خوراکی موجودند که این عناصر در فعل و انفعالات آنزیمی بدن نقش دارند. قارچ‌ها به علت خاصیت کنترل چربی و قند خون برای مبتلایان به بیماری قلبی و دیابت مفید بوده و به علت داشتن اسید فولیک برای اشخاص کم‌خون مفیدند. با توجه به موارد فوق، قارچ خوراکی غذایی بسیار ارزشمند است که هم می‌تواند در کشورهای در حال توسعه که سوء تغذیه مشکل‌آفرین است نقش مؤثر خود را ایفا کند و هم در جهان توسعه یافته که مواد غذایی پر انرژی بفور یافت می‌شود، به علت پایین بودن کالری نقش مهمی در تغذیه و تعدیل کالری موجود در جیره غذایی جامعه به عهده گیرد. نکته: وجود عناصر سمی از جمله کادمیون، جیوه، نقره و سرب باعث جذب توسط قارچ شده و در نتیجه باعث مسمومیت فرد می‌شود. باید توجه داشت که از ورود این عناصر به بستر باید جلوگری شود. شناخت قارچ صدفی oyster mushroom مواد بستر را قبل از تخمیر تجزیه نموده و مورد استفاده قرار دهد و سپس به صورت توده‌ای سفید رنگ (ریسه‌ها) بر سطح بستر کشت ظاهر می‌شود. پس از رشد کامل ریسه‌ها (هیفها) از این توده‌های میسلیومی جوانه‌های سرسنجاقی (ته‌سنجاقی) بوجود آمده و به قارچ تبدیل می‌شوند. متداول‌ترین بستر رویش برای آن کاه گندم و جو و برنج است که ارزان و در دسترس می‌باشد. این مواد باید تازه بوده و عاری از گل و لای و مواد خارجی باشند. همچنین کاه و کلش مزبور باید از آفتاب و باران و رطوبت محفوظ مانده باشد تا مواد غذایی موجود در آن برای رشد قارچ حفظ گردد. کشت و پرورش این قارچ‌ها نسبت به سایر قارچ‌های خوراکی بسیار ارزان و کم‌هزینه است. بسیاری از گونه‌های پلوروتوس بر روی چوب‌های پوسیده و یا در حال پوسیدن و نیز در سطح تمام چوب‌های سخت و بقایای چوبی از جمله خاک اره، ضایعات کاغذ، بقایای قهوه و ساقه‌های خشک شده موز، پوست غوزه پنبه، کنجاله سویا و بسیاری از ترکیبات لیگنین یا سلولزی دیگر رشد می‌کنند. در مرحله تجزیه و تخریب کاه حدود 50% توده بصورت گاز CO2 ، 20% بصورت کمپوست مصرف شده، 20% بصورت آب و 10% نیز به اندام باردهی (ماده خشک) تبدیل می‌شود. از کمپوست مصرف شده این قارچ به عنوان غذا برای دام و طیور استفاده شده، همچنین به‌عنوان یک کود عاری از آلودگی برای سبزیجات و گیاهان زینتی به کار می‌رود. قارچ صدفی با توانایی تولید مواد ضد نماتد به سالم‌سازی محیط رشد کمک می‌کنند. به عبارتی حاوی مواد سمی برای نماتدها هستند. از بقایای کمپوست مصرف شده ینز مقدار زیادی آنزیم‌های تجزیه‌کننده لیگنوسلولز حاصل می‌شود. ارزش غذایی و خواص دارویی قارچ صدفی از لحاظ خواص دارویی، قارچ‌های صدفی از جایگاه ویژه‌ای در بین قارچ‌های خوراکی برخوردارند. گونه‌های مختلف قارچ صدفی دارای خواص دارویی گسترده و متنوعی هستند. لواستاتین موجود در قارچ صدفی مقدار کلسترول خون را در سطح پایینی نگه داشته و آن را تنظیم می‌کند. مواد موجود در قارچ صدف طلایی باعث درمان ورم ریوی می‌شود. خوردن قارچ صدفی تازه برای افرادی که دارای فشارخون، کلسترول و بیماری قند هستند مفید است. آنزیم تریپسین که از آنزیم‌های تجزیه‌کننده پروتئین است و به جذب پروتئین و هضم غذا کمک می‌کند، در این قارچ به وفور یافت می‌شود. مصرف قارچ صدفی در انسان علاوه بر تأثیر مطلوب بر کبد و کلیه‌ها، بعضی از مشکلات روده‌ای را نیز برطرف می‌کند. استفاده از قارچ صدفی در کاهش رشد تومورهای سرطانی و کنترل سرطان مورد تأیید است. چون ترکیبات هیدرات کربن آن محدود بوده و دارای انرژی کمی است مصرف قارچ صدفی از چاق شدن جلوگیری کرده، لذا برای رژیم‌های غذایی لاغری مفید است. قارچ صدفی غنی از ویتامین B یعنی مهم‌ترین ویتامین‌های ضروری بدن هستند. ویتامین‌های A و K و D و E نیز در این قارچ وجود دارند. سوابق کشت قارچ صدفی در ایران گزینه‌های مشهور قارچ صدفی معروف‌ترین گونه‌های پلوروتورس عبارتند از: پلوروتوس ارینجی با نام فارسی شاه صدف و رنگ کلاهک کرم تا قهوه‌ای روشن به طور طبیعی در جنوب اروپا و مناطق مرکزی آسیا و آفریقای جنوبی رشد می‌کند. یکی از بزرگ‌ترین اندام باردهی در بین گونه‌های Pleurotus را به خود اختصاص می‌دهد. بوی دلپذیر و کیفیت پخت مناسب، آن را در ردیف مرغوب‌ترین گونه‌های پلوروتوس قرار داده است. 4- پلوروتوس سیستیدیوسوس با نام فارسی آبالون و رنگ کلاهک سفید تا قهوه‌ای روشن در تایوان به فراوانی کشت شده و به صدف تابستانی مشهور است و دارای بوی تند می‌باشد. پلوروتوس فلابلاتوس با نام فارسی صدف صورتی با رنگ کلاهک صورتی کمرنگ می‌باشد. روش کشت آن اولین بار از هند گزارش شد، بیشتر بومی مناطق گرمسیری است. این قارچ قدرت ساپروفیتی بالایی دارد. 6- پلوروتوس ساجر کاجو با نام فارسی دینگری و رنگ کلاهک خاکستری تا قهوه‌ای، اولین بار از هند جمع‌آوری شد و سپس روش‌های کشت موفقیت‌آمیز آن در بخش قارچ‌شناسی و بیماری‌های گیاهی انستیتو تحقیقات کشاورزی هندوستان در دهلی نو مورد بررسی قرار گرفت و به علت رشد آسان و باردهی عالی و شکل و مزه خوب مناسب تشخیص داده شده است. مراحل کاشت و پرورش قارچ صدفی 1- آماده‌سازی سالن قارچ صدفی روش‌های تأمین رطوبت 5- نصب چتائی روی دیوارها و آب پاشی کردن آن: در این روش چتائی به صورت عمودی در اتاق نصب می‌شود. برای این منظور بر روی دیوار سالن تعدادی میخ بلند (20 سانتی‌متر) به فواصل 45 سانتی‌متر از یکدیگر و به فاصله 50 سانتی‌متر از سقف به صورت افقی کوبیده می‌شود. آنگاه قلاب هانی به کمک مفتول سیمی ایجاد کرده و چتائی‌ها را به صورت آویزان و عمودی به میخ‌ها نصب می‌کنیم. معمولا عرض چتائی 90 تا 110 سانتی‌متر بوده که بایستی حداقل به صورت 2 لایه نصب شود. اگر ارتفاع دیوار 5/2 متر باشد ارتفاع چتائی 5/1 تا 2 متر کافی است. با آب‌پاشی روی چتائی‌ها، رطوبت سالن و مورد نیاز قارچ‌ها را تأمین می‌کنیم. هر چه تعداد لایه‌های چتائی بیشتر باشد، رطوبت خود را بیشتر حفظ کرده و دیرتر خشک می‌شود. لازم به ذکر است که چتائی نو دارای آهار می‌باشد که بایستی مدتی در آب خیسانده شود تا قبلیت جذب آب را پیدا کند. همچنین در هنگام ضد عفونی سالن در ابتدای راه‌اندازی، بایستی چتائی‌ها را هم ضد عفونی کرد. برای جلوگیری از هدر رفتن آب و خیس شدن کف سالن هنگام آب پاشی روی چتائی‌ها می‌توان با نصب ناودان زیر چتائی با شیب مناسب اقدام کرد، به صورتی که انتهای چتائی داخل ناودان قرار گیرد. این عمل باعث حرکت ملایم آب داخل ناودان و به سمت خروجی ناودان شده و در این حین بر اثر خاصیت موئینگی، مقداری از این آب جذب چتائی شده و سبب کم شدن تعداد دفعات آب‌پاشی می‌شود. برای راه‌اندازی رطوبت سالن از دستگاه رطوبت‌سنج استفاده می‌شود. محل نصب دستگاه رطوبت‌سنج از لحاظ ارتفاع در وسط سالن و مکانی است که در معرض وزش مستقیم هوا و ریزش آب روی آن نباشد و به راحتی قابل رویت باشد. برای تنظیم دستگاه رطوبت‌سنج، حوله‌ای را کاملا مرطوب کرده و دور رطوبت‌سنج می‌پیچیم. اگر بعد از گذشت نیم ساعت عقربه دستگاه روی عدد 90 تا 94 قرار گرفت دستگاه تنظیم است در غیر این صورت با استفاده از یک پیچ‌گوشتی کوچک از پشت دستگاه عقربه را روی عدد 90 تا 94 قرار می‌دهیم. ب) دما قارچ صدفی برای رشد و نمو مطلوب نیاز به دمایی در محدوده 20 الی 25 درجه سانتیگراد دارد. برای این منظور بایستی در فصول مختلف سالن را گرم یا سرد نماییم. در زمستان برای گرم کردن از روش‌های زیر استفاده می‌شود: 1- شوفاژ: در این روش از گردش آب گرم در لوله استفاده می‌شود که بهترین روش تأمین حرارت است و گران‌ترین روش می‌باشد. 2- هیتر: در این روش هوا در یک منبع دوجداره گرم شده و به وسیله یک دمنده وارد سالن می‌شود. هیتر بهتر است بیرون سالن نصب شود. بخاری گازی: در این روش از بخاری گازی برای تأمین گرمای مورد نیاز استفاده می‌شود. بهتر است بخاری جازی در بیرون سالن و در راهرو نصب و گرمای ایجاد شده بوسیله یک فن (هواکش) به داخل سالن وارد شود. برای تأمین اکسیژن مورد مصرف بخاری بایستی ورودی مناسب هوا برای آن در نظر گرفت تا دچار کمبود اکسیژن برای تنفس قارچ‌ها در سالن نشویم. 4- دستگاه بخور: در سالن‌های کوچک و در فصول سرد کاربرد دارد. برای خنک کردن در تابستان می‌توان از دستگاه فن و یا کولر آبی استفاده کرد. لازم به ذکر است دستگاه کولر بایستی در بیرون از سالن نصب شود و هوای سرد تولید شده توسط یک کانال نایلونی در تمام طول سالن جریان پیدا کند. برای این منظور سوراخ‌هایی به قطر 10 سانتی‌متر و به فاصله 30 سانتی‌متر از یکدیگر روی کانال نایلونی ایجاد می‌کنیم. بایستی دقت شود که جهت خروج هوا از محل سوراخ‌های ایجاد شده به سمت بسترهای قارچ نباشد در غیر این صورت سبب خشک شدن بستر و ته‌سنجاقی‌ها و ترک خوردن کلاهک قارچ‌ها می‌شود. برای جلوگیری از این عارضه، سوراخ‌های روی کانال به سمت دیوار و چتائی ایجاد می‌شود تا هم سبب خنک‌تر شدن محیط و هم بالا رفتن رطوبت سالن و کاهش تعداد دفعات آب‌پاشی روی چتائی‌ها شود. برای اندازه‌گیری دما از دماسنج استفاده می‌شود که بهتر است از نوع دماسنج حداقل – حداکثر باشد. ج) تهویه قارچ صدفی دارای دو مرحله رشد می‌باشد. در مرحله رویشی که مرحله رشد ریسه‌ها می‌باشد نیاز قارچ به اکسیژن اندک می‌باشد و با باز و بسته شدن درب سالن این اکسیژن تأمین می‌شود. البته در فصل تابستان که هوا گرم می‌شود برای کاهش دما سالن در اتاق تاریک که رشد رویشی قارچ انجام می‌شود بایستی با استفاده از هواکش یا کولر دما را پایین بیاوریم. در مرحله رشد زایشی که قارچ اقدام به تولید اندام باردهی می‌کند (شامل ته‌سنجاقی، ساقه و کلاهک)، به علت افزایش تنفس نیاز به اکسیژن زیاد می‌شود. برای این منظور بایستی در مرحله رشد زایشی (سالن رشد) از تهویه به میزان کافی استفاده شود. فرمول: به ازاء هر هزار کیلوگرم بستر قارچ (کاه‌های خیس داخل نایلون‌ها) بایستی بین 500 تا 1000 مترمکعب بر ساعت هوادهی در مرحله رشد زایشی داشته باشیم. 500 مترمکعب بر ساعت هوادهی حداقل نیاز اکسیژن قارچ‌ها را تأمین می‌کند که کمتر از آن سبب بلند شدن ساقه‌ها و کوچک شدن کلاهک قارچ می‌شود. چنانچه میزان هوادهی به ازاء 1000 کیلوگرم بستر قارچ از مقدار 1000 مترمکعب بر ساعت بیشتر باشد سبب افت شدید رطوبت و خشک شدن ته‌سنجاقی‌ها و کلاهک‌ها می‌شود. مثال: در سالن با 100 عدد کیسه 0بستر کاشت) که وزن متوسط هر کدام 5 کیلوگرم است، مقدار هوادهی در مرحله رشد زایشی عبارت است از: 100 کیس × 5 کیلوگرم وزن هر کیسه = 500 کیلوگرم کاه خیس هوا 1000 کیلوگرم بستر 500 کیلوگرم بستر موجود حداکثر تهویه لازم حداقل تهویه لازم نکته 1: در تمام مدت رشد زایشی و در سالن رشد بایستی فن‌ها دائماً روشن باشند. نکته 2 : ضروریست در هنگام نصب هواکش به صورت اقدام شود که هوا به داخل سالن دمیده شود. اگر هوا بوسیله فن به خارج داده شود، افت شدید رطوبت داریم. بهتر است جهت هوادهی به طرف دیوار باشد. نکته: بهتر اس بجای یک فن قوی از چند فن کوچک‌تر جهت پیشگیری از ضایعات خرابی فن استفاده شود. د) نور قارچ صدفی در مراحل رشد رویشی نیاز به نور ندارد و هر چه محیط تاریک‌تر باشد رشد رویشی و پنجه‌دوانی بهتر انجام می‌شود. البته جهت سرکشی در مراحل رشد رویشی از لامپ مهتابی ضعیف استفاده می‌شود. اما برای توقف رشد رویشی و تحریک قارچ به رشد زایشی نیاز به شوک نوری داریم. برای شوک نوری از نور زرد و سفید توأماً استفاده می‌شود. نور زرد یا قرمز سبب تحریک ریسه‌های قارچ به تولید ته سنجاقی می‌شود و نور سفید سبب رشد مناسب ته سنجاقی و تبدیل شدن آن به ساقه و کلاهک می‌گردد. نور سفید از مهتاری و نور زرد از لامپ‌های حبابی بدست می‌آید. به طور معمول در یک اتاق 3×3 حداقل چهار مهتابی 40 وات و دو لامپ حبابی 150 وات استفاده می‌شود. لازم به ذکر است در صورت استفاده از روش یک طبقه یا چند طبقه لامپ‌های مهتابی به صورت عمومی نصب شود، در مورد لامپ مهتابی توصیه می‌شود ترانس آن بیرون اتاق نصب شود. (کاهش خطر برق‌گرفتگی و پایین آمدن دمای محیط سالن). بعد از انتقال کیسه‌ها به اتاق رشد بایستی لامپ‌های اتاق به مدت 24 ساعته و تا آخر دوره روشن بماند. 2- آماده‌سازی بستر خیساندن کاه‌ها در آب به مدت 24 ساعت: استخر، حوض، نهر، بشکه. پس از گذشت 4 الی 6 ساعت سطح آب پایین می‌آید و باید آب اضافه شود. پس از 24 ساعت آب را عوض می‌کنیم چون آب می‌گندد. حداکثر زمان خیساندن 48 ساعت است. هر یک کیلوگرم کاه خشک حدود 3 تا 4 برابر وزن خود آب جذب می‌کند. 4- جوشاندن کاه‌های خیسانده شده به مدت 2 ساعت. هدف : ضد عفونی شدن کاه، نرم شدن بیشتر کاه، جذب بیشتر اب توسط کاهف عقیم شدن بذرهای داخل کاه‌ها. برای استفاده مجدد از ظرف اول که کاه خیس شده در آن بود باید برای استفاده کاه‌های جوشیده آن را با الکل بشوئیم. 5- انتقال کاه‌های جوشانده شده به محل کار یا میز کار (دست‌ها و میز کار و تمامی وسایل ضدعفونی شوند). 3- کاشت بذر نفر دوم کاه‌های روی میز را که دمای آن حدود 35 تا 40 درجه می‌باشد و پشت دست را نمی‌سوزاند برداشته و داخل نایلون مربوطه که از قبل تهیه شده می‌ریزد. ابعاد نایلون بستگی به سیستم کاشت دارد در روش یک طبقه و چند طبقه از نایلون‌های 45×65 استفاده می‌شود اما در روش آویزان نایلون معمولاً بزرگتر است، 90×45 ، 110×50 و... نفر دوم ضمن ریختن کاه داخل نایلون انها را با کف دست چنان فشاری می‌دهد که هیچگونه هوایی بین نایلون و کاه نباشد. پس از آن که ضخامت این لایه (اولین لایه) به حدود 15 سانتی‌متر رسید، کیسه حاوی بذر را که از قبل ضد عفونی شده برداشته و از داخل آن یک مشت بسته بذر در حاشیه کاه‌ها دور تا دور می‌ریزد. مجدداً نفر دوم لایه دوم کاه را داخل نایلون پر می‌کند تا ضخامت آن به حدود 10 سانتی‌متر برسد. اکنون لایه دوم بذر که یک مشت نیمه باز است روی کاه‌ها ریخته می‌شود. از این لایه تا لایه ماقبل آخر تمامی مقادیر بذر یک مشت باز می‌باشد. در لایه آخر کاه که ضخامت آن 10 سانتی‌متر می‌باشد یک مشت بذر ریخته (تمام سطح لایه کاه) و آنگاه 2 تا 3 سانتی‌متر روی بذرها کاه ریخته و در نایلون را می‌بندیم. پس از آن که آخرین لایه ریخته شد درب نایلون بسته شده و دقت می‌شود هیچگونه کاهی از داخل نایلون به بیرون نیامده باشد. در این صورت کاه را یا بیرون می‌کشیم یا به داخل فشار می‌دهیم. آنگاه در کیسه با نخ نایلونی بسته می‌شود. پس از بستن درب بایستی روی کیسه تاریخ کاشت، نوع کاه مصرفی، مقدار بذر، و نام شخص پرکننده ذکر شود. در انتهای زیر کیسه‌ها با چاقوی تمیز چند سوراخ ایجاد کرده و کیسه‌ها به اتاق تاریک منتقل می‌شود (سوراخ‌های ته نایلون برای خروج آب). هر نایلون 45×65 که پنج لایه پر شود حدود 200/1 تا 500/1 کیلوگرم کاه خشک نیاز دارد که حدود 6 تا 8 کیلوگرم کاه خیس می‌باشد. نکته: لازم به ذکر است که اتاق تاریک و روشن و به طور کلی سالن پرورش بایستی چند روز قبل از عملیات کاشت به وسیله محلول وایتکس یا جوهر نمک با غلطت 20% ضد عفونی شود، از سقف تا کف، تمام طبقات، چتائی، لامپ‌ها و... پس از ضد عفونی 24 ساعت درب اتاق بسته و سپس هوادهی انجام داده تا بوی ماده ضد عفونی در اتاق از بین برود. همچنین جلو تمامی درب‌ها بایستی حوضچه آب آهنک تعبیه شود. 4- داشت و نگهداری نحوه تیغ زدن: برای مبارزه با مگس سرکه روش‌های مختلفی وجود دارد: قسمت‌هایی که نایلون نیست اما کاه‌آلوده شده را ضد عفونی می‌کنیم (این در حالتی است که آلودگی یک لکه کوچک باشد) اما اگر وسعت آلودگی زیاد بود کیسه را از محیط خارج نموده و دور می‌اندازیم. پس از آن که حدود هفتاد درصد کیسه سفید شدند بایستی شوک نوری داده شود. برای این منظور در سیستم یک اتاقه لامپ‌ها روشن و در سیستم دو اتاقه کیسه‌ها به اتاق رشد منتقل می‌شود. اعمالی که در اتاق رشد انجام می‌شود: نکته: چنانچه دمای اتاق در مرحله رشد زایشی از 25 درجه بیشتر باشد لبه قارچ زرد و قهوه‌ای شده و افت کیفیت پیدا می‌کند. نکته: اگر تهویه شدید باشد ته‌سنجاقی‌ها ضعیف و خشک می‌شود. اگر کمبود رطوبت باشد در مرحله ظهور، ته‌سنجاقی‌ها خشک می‌شوند. نکته: اگر تهویه ضعیف و یا نور ناکافی باشد ساقه‌ها بلند شده و کلاهک کوچک می‌ماند و حتی به شکل شیپور می‌شود. در مراحل رشد زایشی به علت رشد سریع قارچ و افزایش سوخت و ساز و افزایش مصرف آب بایستی رطوبت سالن مرتب کنترل شود و حتی می‌توان با استفاده سمپاش آب تمیز را به صورت پودر و قطرات ریز هم روی بستر و هم روی کاه ریخت. البته بهتر است تعداد دفعات اسپری را زیاد و حجم آب کم باشد. اگر حجم آب زیاد باشد سطح کلاهک لزج شده و افت کیفیت پیدا می‌کند. برای درمان این حالت باید قارچ‌ها را چیده و داخل یک نایلون در باز گذاشته و داخل یخچال قرار داد. به طور کلی در مرحله رشد زایشی (اتاق رشد) عوامل محیطی به قرار زیر سات: 1- دما : 18 تا 22 درجه 2- رطوبت: 80 تا 85% 3- تهویه: زیاد می‌شود 4- نور: روشنایی کامل، نور سفید و نور زرد تعداد چین‌ها 20 روز رشد رویشی – 21 روز رشد زایشی = جمعاً 41 روز برداشت اقتصادی 41 روز – برداشت غیر اقتصادی 62 روز برای افزایش میزان محصول می‌توان از اوره، (کودشکری) (ازت)، (کود سرک) استفاده نمود. نحوه استفاده: 2 تا 5 گرم اوره را به ازاء هر کیسه در cc100 آب حل کرده و به بستر تزریق می‌کنیم. مثال: برای 50 کیسه 100 (گرم اوره) = 2 (گرم) × 50 (کیسه) لیتر 5 = cc5000 = 100 × 50 توسط سرنگ از بالای کیسه تزریق می‌کنیم. نصف را از وسط بقیه را از کناره کیسه‌ها تزریق می‌نماییم. زمان تزریق: 5- برداشت نحوه چیدن و سپس می‌توان این قارچ را جهت بسته‌بندی به سالن سرتینگ SORT انتقال داد. در این سالن به‌وسیله چاقو کلاهک را به همراه یک سانتیمتر از ساقه از کل مجموعه جدا کرد و در ظروف مربوطه قرار می‌دهیم و روی ظروف بوسیله نایلون سلفون پوشیده می‌د. قارچ صدفی به خطار بزرگ بودن سطح و نرم بودن بافت در صورت مجاور بودن با هوا رطوبت و شفافیت خود را از دست می‌دهد. نکته: چنانچه رطوبت کلاهک و یا بستر قارچ در زمان چیدن کم باشد به محض جدا کردن قارچ‌ها از بستر لبه قارچ دچار ترک خوردگی می‌شود. : معمولاً توده قارچ در زمانی که چیده می‌شود هم دارای کلاهک بزرگ و هم دارای کلاهک کوچک می‌باشد که بایستی به هنگام سرتینگ از هر نوع در ظرف چیده شود. نکته: هر 80 روز تولید به علت افزایش آلودگی در سالن، نیاز به ضد عفونی سالن می‌باشد. فهرست منابع با تشكر از شما دوستان كه حوصله به خرج داده و ما را همراهي نموديد . پايان

قسمتی از متن بالا پروژه میباشد که به صورت نمونه ، بعد از پرداخت آنلاین در جزوه باز آنی فایل را دانلود نمایید .

  

 « پرداخت آنلاین و دانلود در قسمت پایین »


مبلغ قابل پرداخت 34,580 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۵ تیر ۱۳۹۷               تعداد بازدید : 254

مطالب تصادفی

  • ربات معامله گر پاکت آپشن
  • جزوه آموزشی نرم افزار Clemex- مهندسی مواد
  • مبانی مردم شناسی - انسان شناسی فرهنگی - دانیل بیتس، فرد بلاگ - ترجمه ثلاثی- پیام نور - pdf
  • اصول طراحی سیستم روشنایی طبیعی
  • سمینار درس ابزار دقیق

فروشگاه جزوه تحقیق پاورپوینت