تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

دوستان این فروشگاه جهت ارائه خدمات در زمینه مقالات،جزوات،تحقیقات و پایان نامه ها افتتاح شده است.کیفیت محصولات ملاک اصلی ما میباشد لطفا در مورد هر محصول نظرات خود را بیان نمایید تا دوستان شما نیز بتوانند از آن استفاده نمایند هیچ گونه نظری در سایت حذف نخواهد شد حتی نظرات منفی


اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

دسته بندی سایت

پرفروش ترین ها

پر فروش ترین های فورکیا


پر بازدید ترین های فورکیا

برچسب های مهم

پیوند ها

نظرسنجی سایت

کدام نوع از فایل های زیر مورد نیاز شماست؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 723
  • بازدید دیروز : 1685
  • بازدید کل : 7828033

مدیریت علفهای هرز در تولید برنج


فرمت فایل: پاورپوینت - ppt Image result for word 

کتاب سبز - قابل ویرایش ) 

 

تعداد اسلاید : 51
مدیریت علفهای هرز در تولید برنج اکولوژی علف های هرز: خصوصيات علف های هرز امکان رقابت و تحمل شرايط نامساعد را برای آنها فراهم می کندو آنها را قادر می سازد تا در شرايط نا متعادل محيطی بهتر رشد کنند. در يک مجموعه کليماکس ثابت (مثل مرغزارها يا بيابانهای سرد)، گياهانی که ما آنها را به عنوان متجاوزين می نامیم در واقع بخشی از حيات گياهی طبيعت است . وجود علف های هرز مختص مکان هايی است که نظم طبيعي آنها به هم خورده است.قبل از آفرينش بشر انتخاب طبيعي در جهت حفظ گياهاني بوده است که با شرايط نامساعد و متغير محيطی سازش يافته اند.نهايتاً گياهان بطرف محيط های دست خورده بشری نيز راه يافته اند.علف های هرزی که کنترل آنها ساده بوده است،در همان اوايل حذف شده اند.اما آنهايي که با محيط های کشت گياهان زراعی سازش يافته اند،توسعه يافته و امروز هنوز با ما هستند. دلايل برتری علف هرز: - شيوه های رشد - همانندی با گياه زراعی _ قابليت انعطاف در رشد علف هرز _ مسيرهای فتوسنتزی _ مخزن بذر علف هرز _ تکثير رويشی - نکات مهم بيولوژی علف هرز 1_شيوه های رشد: طبق گفته گريم(1979)،تنش و اختلالات محيطي در رشد،دو عامل اصلی خارجی هستند که بر روی مقدار مواد خشک گياهی در يک ناحيه اثر ميگذارند.پديده تنش شامل هر عاملي مي شود که توليد را محدود مي سازد.از قبيل نور،مواد غذايی يا آب قابل دسترس و اختلال در رشد،باعث کاهش در مقدار ماده خشک می شود که خود نيز به وسيله عواملي از قبيل عمليات زراعي،درو کردن ايجاد می گردد. شدت تنش و اختلال در رشد ميتواند خيلی وسيع باشد،با اين حال سه روش رشد بيشتر دخالت دارند؛ 1_هنگامي که شدت اختلال و تنش هر دو زياد باشند،گياه از بين خواهد رفت و يا اگر اختلال زياد و شدت تنش کم باشد،رشد رويشی گياه زراعي به دليل فعاليت علف هرز متوقف ميشود. 2_اگر اختلال شدت کمي داشته باشد، ولي شدت تنش زياد باشد، گياه زراعي قادر است تنش را تحمل کند. 3_اگر اختلال شدت کمي داشته باشد و شدت تنش هم پايين باشد، بين گياه زراعي و علف هرز رقابت به وجود مي آيد. گياهان در تنشها و اختلالات محيطی شديد قادر به ادامه حيات نيستند. اين موضوع به عنوان يکي از موفقيتهای علف های هرز در توقف رشد گياه زراعي است. تعداد زيادی از علف های هرز دارای خصوصياتی هستند که از دو طريق رقابت و توقف رشد گياهی زندگی می کنند که از آنها به عنوان علف های هرز رقابت کننده (Ruderals ) ياد مي کنند. 2_همانندی با گياه زراعی: يکی از دلايل موفقيت علف های هرز، شباهت بسيار زياد آنها با گياه زراعی می باشد. در صورتی که علف هرز و گياه زراعی در شرايط محيطی و زراعی مشابه رشد کنند، می توانند دوره زندگی يکنواخت، بسيار شبيه به هم داشته باشند. بنابراين اگر بذر دهی علف هرز با برداشت محصول همزمان باشد، امکان پراکندگی بذر علف هرز افزايش می يابد.ا ين پديده اغلب در گراسهايی مانند سوروف(Echinochloa crusgalli) در برنج و يولاف وحشي(Avena fatua) در غلات بسيار ديده می شود. 3_قابليت انعطاف در رشد علف هرز: 4_مسيرهای فتوسنتزي: 5-مخزن بذر علف هرز: 6_تکثير رويشي: 7_نکات مهم بيولوژی علف هرز: رقابت: علف های هرز با گياهان زراعی عمدتاً برای عناصر غذايي خاک، رطوبت خاک، نور و گازکربنيک رقابت می کنند.علف های هرز به طور طبيعی، رقابت کننده هايی توانمند هستند. برخی عوامل که در ماهيت نيرومند رقابت کنندگی علف های هرز نقش دارند عبارتند از: فراوانی توليد بذر،که باعث ايجاد انبوهي (تراکم)فراوان گياه می شود؛ جوانه زنی سريع؛ رشد بسيار سريع آغازين ؛ و عمر (چرخه زندگی) دراز مدت. رقابت: 1_رقابت درون گونه ای، عکس العمل منفی ميان گياهان همان گونه است که مورد انتظار نيز می باشد. 2_رقابت بين گونه ای، تداخل ديگری را ميان گونه های مختلف گياهی بيان می کند. عوامل موثر بر رقابت علف های هرز با گياهان زراعی: تراکم جمعيت علف هرز: واکنش عملکرد گياه زراعی به تداخل علف هرز تا حدودی با تراکم جمعيت گونه های علف هرز رابطه دارد.اگر تعداد علف های هرز خيلی کم باشد، ممکن است هيچ اثر قابل توجه و ملموسی بر عملکرد نداشته باشند، اما با افزايش جمعيت علف هرز، عملکرد اغلب با يک الگوی قابل پيش بينی کاهش می يابد. رابطه بين عملکرد گياه زراعی و تراکم علف هرز بوسيله چند موضوع پيچيده تر شده است.از آنجايی که با رشد سريع علف های هرز، رقابت افزايش می يابد، اندازه يا بيوماس علف هرز می تواند نسبت به تعداد آن عامل مهمتری باشد. علف های هرز همانند سوروف بسيار بيشتر از تعداد يکسان از گونه های کوچکتر مانند شبدر آبی بر يک گياه برنج اثر می گذارد. زمان بندی: برای بسياری از محصولات زراعی يک دوره بحرانی، يعنی زمانی که در طی آن علف های هرز عملکرد را کاهش خواهند داد و بايد کنترل شوند، شناخته شده است. برای گياهان زراعی برنج يک دوره بحرانی چند هفته ای می تواند کافی باشد تا گياه بتواند استقرار يافته و با علف های هرز رقابت نمايند.از سوی ديگر، گياهی مانند پياز که دارای رشد سريعي نبوده و کانوپی فشرده ای تشکيل نمی دهد، ممکن است دارای يک دوره بحرانی چند ماهه باشد. دوره بحراني كنترل علف هرز يك بخش مهم از مديريت تلفيقي علف هاي هرز است . يكي از اولين قدم ها براي طراحي يك سيستم مديريت تلفيقي علف هرز معرفي دوره بحراني كنترل علف هرز در گياهان زراعي است (Swanton and Weise 1991).زمان شروع وخاتمه دوره بحرانی علف هرزوطول دوره آن در شرایط ونواحی مختلف در گیاهان زراعی فرق می کند. دوره بحراني علف هرز تحت تاثير عوامل زيادي است كه بر شدت تداخل علف هرز تاثير مي گذارند. اين عوامل شامل اختلاف گونه هاي علف هرز، تراكم، پراكندگي، ظهور دوره اي، وضعيت مواد غذايي خاك، آب و هوا و روش هاي زراعي استWeise and Swanton 1991; Hall et al, 1992)). از مطالعات چنين بر مي آيد كه تراكم و گونه علف هرز تأثير بسزايي بر دوره بحراني علف هرز دارد. به عقيده Zimdahl, (1987) درجه غالبيت فقط ويژگي ذاتي علف هرز نيست بلكه بيشتر وابسته به شرايطي است كه براي گياهان رقيب وجود دارد. تاثير رقابت بر دوره بحراني تاريخ كاشت ممكن است در طول دوره بحراني عاري از علف هرز نقش داشته باشد. بنابر يافته هايNorsworthy and Oliveria (2004) گونه هاي علف هرزي كه بعد از كاشت گياه زراعي سريعا سبز مي شوند، اهميت كمي در تعيين انتهاي دوره بحراني كنترل علف هرز دارند. نتايج پژوهش Weaver (1992) نشان داد كه تنش آب تاثير زيادي در منحني تداخل علف هرز نسبت به منحني عاري از علف هرز داشت. بيشترين تاثير كاهش رطوبت خاك در صورت ثابت بودن شرايط ديگر، بر كاهش طول مدتي است كه گياه زراعي در اوايل فصل علف هرز را تحمل مي كند. بدين معني كه علف هاي هرزي كه همزمان با گياه زراعي ظاهر مي شوند بايد وجين شوند تا رطوبت خاك ذخيره شود و از افت عملكرد جلوگيري شود. دوره بحرانی کنترل علف های هرز برای بسیاری از محصولات زراعی تعیین شده است. در سویا دوره بحرانی بین 9 تا 38 روز پس از کاشت اتفاق می افتد Van Acker et al., 1993)). در حالی که این زمان برای پنبه Gossypium hirsutum L.)) کمتر از 65 روز پس از کاشت Bryson, 1990)) می باشد. شروع دوره بحرانی کنترل علف های هرز در ذرت (Zea mays) بین مراحل 3 تا 14 برگی متغیر می باشد و پایان این دوره کمتر متغیر بوده و معمولاً در مرحله 14 برگی می باشد .(Hall et al., 1992) با توجه به مطرح شدن بحث كشاورزي پايدار در سالهاي اخير و وجود مشكلات ناشي از مصرف علف كش ها به نظر مي رسد سهيم كردن تحقيقات اكولوژيكي در كمك به كشاورزان يك جز ضروري در توسعه مديريت مبارزه با علفهاي هرز مي باشد(Swanton et al ., 2003). بر اساس مطالعات انجام شده تعيين دوره بحراني به عنوان بهترين زمان مبارزه، در افزايش كارایی و كاهش مصرف علف كش و حصول عملكرد مطوب با حداقل هزينه ممكن در تصميمات مديريتي علفهاي هرز بسيار مهم است .(Hartzler and pringnitz.,2000) علفهای هرز در سنین اولیه نشاهای برنج خسارت بیشتری را موجب میشوند ودراین مرحله سوروف بیشترین نقش را دارد بتد ریج که نشاها بزرگتر می شوندباسایه انداحتن خودقدرت رقابت را کاهش می دهندبطور کلی طول دوره رقابت علفهای هرزبا برنج عمدتا“ تا 40روز بعد از نشا کاری است. درکشت مستقیم بیش از60روزمی باشدومیزان آن تا79درصد می رسد .زیا ن علفهای هرزبرنج تنها از نظر کمی نیست بلکه از نظر کیفی، بویژه آلوده کردن محصول .اصلی با بذورخود مورد توجه است دوره بحراني كنترل علف هرز در گياهان زراعي به چند صورت بيان مي شود: الف: بر اساس GDD: به طور مثال شروع دوره بحراني كنترل علف هرز پنبه حدود 100 الي 159 GDD و پايان آن 1006 الي 1174 GDD است (Bukun, 2004). ب: بر اساس تعداد روز: براي مثال حداقل دوره بحراني عاري از علف هرز در گوجه فرنگي 7 الي 9 هفته بعد از كاشت و حداكثر دوره بحراني تداخل علف هرز 5 الي 6 هفته بعد از زمان كاشت است و مي توان گفت كه دو هفته كنترل براي جلوگيري از خسارت علف هرز در گوجه فرنگي كافي اس (Weaver and Tan, 1987). هال و همکاران(Hall et al., 1992) در آزمایش های خود نتیجه گیری کردند که دوره بحرانی کنترل علف های هرز، فاصله زمانی در طول زندگی محصول است که به منظور جلوگیری از کاهش عملکرد باید عاری از علف هرز نگه داشته شود. جکسون و همکاران (Jackson et al,. 1993) نشان دادند که این دوره زمانی است که علف های هرز شدیدترین رقابت را با محصول انجام می دهند و خسارت اصلی و عمده در این فاصله زمانی اتفاق می افتد. وان اکر و همکاران (Van Acker et al., 1993) نتیجه گرفتند که اگر علف های هرز در دوره بحرانی در مزرعه حضور داشته باشند و بعد یا قبل از آن حذف شوند، خسارت عمده خود را وارد کرده و باعث کاهش چشمگیر عملکرد محصول می شوند. اما اگر قبل از شروع دوره بحرانی و همچنین بعد از پایان آن در مزرعه حضور داشته باشند، ولی در طول دوره بحرانی حذف شوند، خسارت قابل ملاحظه ای ایجاد نمی شود. تعیین دوره بحرانی زيست شناسی گياهی: محيط: علف هرزسوروف مزرعه برنج منابع: دومین همایش علوم علفهای هرز ایران علفهای هرزمزراع شمال ایران - مسلم محمد شریفی …تکنلوژی برنج -- تر جمه : سید محمد صابر همیشگی و برنج تالیف: حسن اخگری با تشکر

قسمتی از متن بالا پروژه میباشد که به صورت نمونه ، بعد از پرداخت آنلاین در جزوه باز آنی فایل را دانلود نمایید .

  

 « پرداخت آنلاین و دانلود در قسمت پایین »


مبلغ قابل پرداخت 23,205 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۴ تیر ۱۳۹۷               تعداد بازدید : 233

مطالب تصادفی

  • ربات معامله گر پاکت آپشن
  • جزوه آموزشی نرم افزار Clemex- مهندسی مواد
  • مبانی مردم شناسی - انسان شناسی فرهنگی - دانیل بیتس، فرد بلاگ - ترجمه ثلاثی- پیام نور - pdf
  • اصول طراحی سیستم روشنایی طبیعی
  • سمینار درس ابزار دقیق

فروشگاه جزوه تحقیق پاورپوینت